Новини
31 Березня 2021
592

Нацбанк затвердив тимчасові умови для отримання ліцензій небанківськими фінустановами

Зміни набирають чинності 31 березня 2021 року

Постанова НБУ №27 “Про затвердження Положення про визначення умов здійснення діяльності з надання фінансових послуг, здійснення яких потребує відповідної ліцензії (ліцензійні умови)” визначає вимоги, яким необхідно відповідати, щоб отримати ліцензію та право надавати фінансові послуги, перелік необхідних документів і порядок відкликання ліцензії. Про це йдеться у повідомленні пресслужби НБУ.

Документ набирає чинності з 31 березня 2021 року.

Зазначається, що підходи до ліцензування небанківських установ, які були введені попереднім регулятором, фактично не зміняться. При цьому ліцензії, видані Нацкомфінпослуг, продовжуватимуть діяти й після того, як документ набере чинності.

“Ліцензійні умови Національного банку передбачають низку уточнень, які позитивно вплинуть на ринок небанківських фінансових послуг”, — наголошує регулятор.

НБУ ввів наступні зміни:

• заявники отримують право подавати документи не тільки у паперовому вигляді, а й електронній формі;

• визначено порядок відкликання (анулювання) ліцензії за власним бажанням установи;

• скасовано вимогу подавати фінансову звітність для отримання ліцензії особам, які мають намір здійснювати діяльність лізингодавця;

• передбачена вимога для небанківських фінустанов подавати щорічний аудиторський звіт за результатами обов’язкового аудиту річної фінансової звітності.

Нагадаємо, наприкінці минулого року НБУ схвалив антикризові заходи для підтримки банків та економіки, які діятимуть на час запроваджених обмежувальних заходів, зокрема посиленого карантину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram