Новини
2 Жовтня 2020
679

Нацбанк разом із центробанками Польщі та Литви розпочав проєкт на €1 мільйон

Регулятор працюватиме у напрямку наближення національного законодавства до стандартів ЄС

У четвер, 1 жовтня 2020 року, Національний банк України разом із центробанком Польщі та Банком Литви розпочав спільний проєкт Twinning – “Посилення інституційної та регуляторної спроможності Національного банку України з метою імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС”, про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

Зазначається, що проєкт триватиме 21 місяць й фінансуватиметься коштами Європейського Союзу на суму €1 млн.

Центральні банки Польщі та Литви надаватимуть підтримку Національному банку України за низкою напрямків. Зокрема це розвиток підходів до банківського нагляду у рамках SREP (процес наглядових перевірок та оцінки, Supervisory Review and Evaluation Process); упровадження системи миттєвих платежів; удосконалення стратегічного планування та управління процесами в центральному банку, а також удосконалення процесу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва центрального банку.

Національний банк України вже залучався до проєкту Twinning. У 2009-2011 роках було успішно реалізовано проєкт “Посилення потенціалу Національного банку України через наближення до стандартів ЄС щодо діяльності центральних банків”.

Twinning – це інструмент інституціональної розбудови Європейського Союзу. Суть полягає у співпраці та обміні досвідом між державними органами України та аналогічними інституціями держав-членів ЄС. Тематика проєктів – державне управління та наближення національного законодавства до стандартів ЄС.

Раніше Investory News писали, що Європейський Союз виділить €1 млн для реалізації однорічного проєкту Twinning “Розвиток відновлюваної енергетики в Україні”, який започаткували австрійсько-італійський консорціум та Держенергоефективності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram