Новини
20 Січня 2022
585

Нацбанк: Чи стане “Дія” платною

Днями в мережі Інтернет з’явилася така інформація та схвилювала багатьох українців

Інформація про те, що послуги на сайті та у додатку “Дія” можуть стати платними, не відповідає дійсності, пише УНІАН з посиланням на повідомлення Національного банку України (НБУ) на офіційному Telegram-каналі.

“Якщо ви зустрінете новину, що “Дія” стане платною через тарифи BankID НБУ, знайте — це фейк! Нещодавно ми повідомили, що з 1 лютого 2022 року в Системі BankID НБУ вводяться тарифи для її учасників. Тарифи передбачені виключно для учасників системи — банків та інших компаній, що надають комерційні послуги, а це означає, що тарифи в Системі BankID НБУ не стосуються абонентів — постачальників некомерційних послуг, зокрема таких як “Дія”. Відповідно, у користуванні додатком “Дія” жодних змін, пов’язаних з рішенням НБУ про встановлення тарифів для абонентів Системи BankID НБУ не відбудеться, і вхід до “Дії” залишається для громадян безплатним”, — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у Системі BankID НБУ з 1 лютого 2022 року запроваджуються тарифи на послуги, що надаються абонентам системи, зокрема за підключення та користування нею. Так, буде запроваджено тарифи на послуги Національного банку: підключення до системи абонента — 2 500 грн; підключення до системи додаткового абонентського вузла — 2000 грн та інші. При цьому ці тарифи встановлюються Національним банком лише для учасників Системи BankID НБУ — банків та інших компаній, що надають комерційні послуги (тобто тарифи не стосуються користувачів — фізичних осіб).

Система BankID Національного банку — це державна система віддаленої ідентифікації, яка забезпечує передачу персональних даних користувачів від банку, в якому відкрито рахунок, до суб’єкта, який надає користувачеві послугу.

Раніше Investory News писали, що повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1 тис. грн в межах програми президента “єПідтримка” на придбання лікарських засобів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram