Новини
19 Вересня 2019
750

На синтетичну біологію: Ginkgo Bioworks залучила $290 мільйонів

Оцінка компанії перевищила $4 мільярди

Фото: forbes.com/Майкл Прінс
Співзасновники Ginkgo Bioworks (зліва направо): Том Найт, Решма Шетті, Джейсон Келлі, Баррі Кантон і Остін Че

Компанія з індустрії синтетичної біології Ginkgo Bioworks заявила, що залучила $290 млн на розвиток технологій, яким, на думку її засновників, вдасться змінити життя людей так само, як колись це вдалося комп’ютерам, коли вони тільки з’явилися, повідомляє Forbes.

Зазначається, що завдяки новому фінансуванню зі сторони американської глобальної фірми з управління активами T. Rowe Price та вже чинних інвесторів, наразі Ginkgo оцінюється приблизно в $4,2 млрд.

“Це надає можливість оцінювати частку кожного із п’яти засновників – Тома Найта, Джейсона Келлі, Решми Шетті, Баррі Кантона й Остіна Че – у близько $250 млн”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Джейсон Келлі, співзасновник і генеральний директор Ginkgo у телефонному інтерв’ю Forbes, команда засновників – це група фанатів синтетичної біології. Ginkgo використовує аналіз даних та робототехніку, щоб прискорити процес виявлення та виготовлення нових організмів для застосування у харчовій промисловості, лікуванні, сільському господарстві тощо.

Нові інвестиції вони планують витратити на збільшення виробничих потужностей. На даний момент компанія завершує роботу над своїм п’ятим виробничим комплексом. “Джейсон Келлі планує відкрити їх ще більше – потужніших та дорожчих”, – пише видання.

І додає, що виробничі потужності компанії – це високоавтоматизовані об’єкти, змодельовані на напівпровідникових фабриках. “Ми вступаємо в еру ультра автоматичної генної інженерії, – зазначає він, – і залишаємо позаду вчених, що виконують роботу вручну”.

Зазначається, що сьогодні Ginkgo – найбільший у світі користувач створеної у лабораторії ДНК, що нараховує близько двох десятків клієнтів і 50 активних інженерних проектів.

Загалом компанії вдалося залучити $719 млн від американської холдингової та інвестиційної компанії Cascade Investments, що належить Біллу Гейтсу, американського хедж-фонду Viking Global Investors та General Atlantic, а також T. Rowe Price.

“Очікується, що виторг подвоїться з $40 млн, що вдалося заробити у минулому році до $80 млн цього року”, – зазначає Forbes.

Нагадаємо, нещодавно холдингова компанія T.Rowe Price разом з Amazon та венчурною компанією Sequoia Capital інвестувала у стартап Aurora, який створює технології автопілота.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram