Новини
5 Червня 2023
283

На що волонтери можуть збирати кошти без сплати податків

Кабмін розширив перелік товарів

Уряд розширив список товарів та послуг благодійної допомоги, на які волонтери можуть збирати гроші без оподаткування, йдеться в постанові кабміну № 550 від 2 червня 2023 року.

Згідно з постановою уряд розширив перелік засобів, товарів, робіт, послуг, які не включаються до оподатковуваного доходу платників податку на доходи фізичних осіб.

Так до оновленого списку потрапили літальні апарати та ряд інших товарів: апаратура зв’язку, парашути, радіоапаратура дистанційного керування, навігаційні прилади, цифрові камери, лінзи та об’єктиви камер, оптичні прилади та частини до них, двигуни, батареї та акумулятори, частини двигунів та інші частини тощо.

Також до списку включили субпідрядні роботи: частину виробництва безпілотних літальних апаратів і ремонтування, технічне обслуговування безпілотних літальних апаратів.

Раніше співзасновниця громадської організації Razom for Ukraine і засновниця благодійного фонду Dignitas Любов Шипович написала у Facebook про законодавчу норму, яка дозволяє стягувати податки із волонтерської допомоги для ЗСУ.

“Навіть зареєстровані в усіх реєстрах волонтери, які збирають всі чеки за покупки, мають запити та акти від військових, зобов’язані сплачувати податки із волонтерських зборів, якщо за ці кошти вони придбали щось таке, що не вказано в постанові 112 за 2016 рік. Ви вже здогадались, що в цій постанові немає ні дронів, ні антидронових рушниць, ні пультів, ні окулярів, ні старлінків і ще десятків технологічних товарів”, — написала Шипович.

Нагадаємо, існує ризик безконтрольного вивезення брухту воєнного походження на експорт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram