Новини
27 Квітня 2023
342

На росії вводять “кризові” податки

Планується ввести збір для збирачів грибів та ягід

Держдума росії може запровадити податок на дохід для збирачів грибів, ягід та дикорослих трав. Відповідний законопроєкт заступник голови Комітету Держдуми з екології Євгеній Марков направив російському прем’єр-міністру Міхаілу Мішустіну, пише “Российская газета”.

Згідно із ним, додатковим податком пропонується оподатковувати збирачів грибів і рослин у тому випадку, якщо їхній річний дохід від цієї діяльності складе понад 2,4 млн рублів.

За чинним законодавством, будь-який громадянин росії має право збирати в лісі невизначену кількість грибів, ягід і трав, а потім продавати в пункт прийому або на ринку без сплати податку. Така діяльність не вважається підприємництвом.

У пояснювальній записці до законопроєкту російські депутати пояснюють, що зараз немає обмежень на збирання ягід і грибів “для власних потреб”. Однак існує теоретична можливість, що росіянин почне збирати, наприклад, журавлину в Тайзі високотехнологічним комбайном в масштабах 1 тис. тонн за сезон. Такий обсяг навряд чи можна трактувати як заготівлю для власних потреб, вважають російські депутати.

“У нас на сьогодні є якась неврегульованість, пов’язана з тим, що люди, які неодноразово збирають та здають дикороси, стикаються з тим, що їхню діяльність податкова визнає підприємницькою. Їхні банківські картки блокують. Ми цю колізію хочемо зняти, при цьому встановити межу таких угод. Межа взята із закону про самозайнятих, там встановлено такий ліміт”, — пояснив необхідність законопроєкту сам депутат Марков.

Наприкінці минулого року Держдума дозволила самозайнятим продавати власноруч зібрані гриби, рослини та мед. Для цього вони мають потрапити до Реєстру виробників органічної продукції.

Раніше Investory News писали, що у суднобудівних компаній рф закінчуються деталі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram