Новини
19 Лютого 2020
797

На програму “Доступні кредити 5-7-9%” бізнес направив заявки на понад 2 мільярди гривень

В категорії “отримані кредити” лідирує Вінницька область

За перші два тижні на участь у програмі “Доступні кредити 5-7-9%” надійшло 4 020 заявок на загальну суму 2,04 млрд грн, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів на своїй сторінці в Facebook.

Найбільше заявок було зареєстровано в Київській області — на суму 503,9 млн грн. На другому місці за обсягом поданих заявок — Вінницька область (155 млн грн), на третьому — Одеська (131,9 млн), за нею слідує Львівська область — 130,3 млн грн.

При цьому в категорії “отримані кредити” лідирує Вінницька область. “Місцеві підприємці тільки за два тижні роботи програми вже отримали кредитів на суму 3,8 млн грн”, — зазначають у Мінфіні.

На другому місці за обсягом одержаних коштів із сумою 1,5 млн грн — Житомирська та Львівська області. Підприємці Волині отримали за програмою “Доступні кредити 5-7-9%” 1,3 млн грн. І трохи більше мільйона, а саме 1,1 млн грн, отримав бізнес Харківщини.

“На сьогодні учасниками програми вже є чотири банки. Це Укргазбанк, Ощадбанк, ПриватБанк та Укрексімбанк. Зараз у нас є звернення ще від 12 банків, які виявили бажання приєднатися до реалізації програми”, — розповіли в прес-службі.

Як писали раніше Investory News, президент Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” щодо забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва” № 436-ІХ, який Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила 14 січня 2020 р.

Зміни передбачають виділення 2 млрд грн для запуску програми кредитів під 5%, 7% та 9% для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Нагадаємо, з першого дня дії Програми, 3 лютого, підприємці подали 17 тис. заявок на отримання кредитів. Державний “Укргазбанк” видав перший кредит за цією Програмою в розмірі 1,5 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram