Новини
3 Травня 2024
191

На півдні жнива можуть розпочатися вже в травні

Це сталося через аномально теплу весну

Аграрії на півдні України фіксують стрімке прискорення вегетації сільськогосподарських культур через аномально теплу весну цього року. На полях у Миколаївській області пшениця та ячмінь вже викинули колос, тому жнива можуть розпочатися вже у травні, повідомили в аграрній компанія ТОВ “Південна аграрно-експортна компанія”.

Як зазначає власник компанії, аграрій Юрій Кормишкін, за відсутності опадів жнива можуть розпочатися вже наприкінці травня — на місяць раніше звичайних термінів.

“На півдні Миколаївщини пшениця та ячмінь викинули колос. При сприятливих умовах, тобто хоча б один дощ на 20-30 мм, жнива розпочнуться в першій декаді червня. Без дощів — протягом декількох тижнів. Жнива можуть початися аномально рано — в кінці травня”, — повідомив Кормишкін.

Він підкреслив, що в цьому сезоні всі озимі культури випередили звичайні терміни вегетації в середньому на 3-4 тижні, що є вкрай незвичайним явищем.

В агрохолдингу вважають, що зміни клімату можуть призвести до глобального перегляду структури посівів у регіоні та тіснішої співпраці з науковцями для виведення нових сортів, адаптованих до сучасних погодних умов.

Як писали раніше Investory News, експорт українського меду зріс на 93%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram