Новини
16 Червня 2020
735

На підтримку економіки Данія витратить понад $9 мільярдів

Кожен працівник отримає близько $2,3 тисячі допомоги

Уряд Данії створив комплексний план з відновлення економіки, який повинен допомогти громадянам та малому бізнесу пережити пандемію. Всього на підтримку економіки буде витрачено близько $9,04 млрд, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів Данії.

Дотримуючись плану, кожен працівник отримає близько $2,3 тис. допомоги. За словами міністра фінансів Ніколая Уаммена (Nicolai Wammen), гроші надійдуть на рахунки громадян не пізніше жовтня 2020 р. “Данці можуть бути впевнені, що гроші прийдуть”, — сказав він.

Міра буде профінансована коштом відпускних посібників, які були заморожені, щоб працівники отримали їх при виході на пенсію. Конкретну суму для кожної людини визначить розмір допомоги, заробленої з початку вересня 2019 р. по серпень 2020 р.

Крім прямих виплат працівникам, парламент допоможе данцям, які живуть на соціальну допомогу, і пенсіонерам. Вони отримають по $151. Уаммен розуміє, що це не змінить життя людей радикально, але допоможе пожвавити економіку країни. “Це потрібно для того, щоб колеса закрутилися”, — сказав він.

Нагадаємо, політичні партії Данії всього ідеологічного спектру об’єдналися з роботодавцями та узгодили план, який допоможе уникнути безробіття. Уряд погодився виплачувати від 75% до 90% всіх зарплат данців протягом наступних трьох місяців за умови, що компанії не будуть нікого звільняти. Крім того, воно покриє всі витрати на оренду для підприємців, які втратили дохід через пандемію.

Як писали раніше Investory News, у своєму прогнозі Moody’s очікує нормалізації економічної активності не раніше другої половини цього року — з точки зору рейтингової агенції, це є базовим сценарієм ситуації. Дехто пророкує ще два роки боротьби з епідемією, інші — нормалізацію економічної активності вже у 2020 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram