Новини
20 Вересня 2023
335

На низку продуктів з Польщі буде введено ембарго

Такий крок пов’язаний з забороною експорту української продукції

Заступник міністра економіки — торговий представник України Тарас Качка повідомив, що найближчими днями Україна введе ембарго на цибулю, помідори, капусту та яблука з Польщі.

Як пояснив чиновник в інтерв’ю польському виданню Rzeczpospolita, Україна після п’яти місяців переговорів втратила надію на розв’язання питань навколо української сільськогосподарської продукції. Саме тому 18 вересня український уряд подав позов до Світової організації торгівлі проти Польщі, Словаччини та Угорщини. Український уряд поки що не отримав відповіді Польщі.

“Головна причина для нас полягає у тому, щоб довести, що Польща не має права запроваджувати такі заходи. Із самого початку ми не погоджувалися на заборону експорту. Для нас важливо рухатися у правильному напрямку, що означає ведення діалогу з Європейською комісією як з інститутом. У нас також є координаційна платформа, Польща залучена до цього процесу, тому маємо виправдані очікування, що закінчення терміну дії заборони на експорт зерна, зокрема заходів, запроваджених Україною, буде вжито всіма країнами-членами. Таким чином цей позов не спрямований проти Польщі. Йдеться про можливість застосування таких заходів”, — сказав Качка.

Він додав, що Україна вирішила обрати такий крок щодо введення ембарго на цибулю, помідори, капусту та яблука з Польщі, щоб переконати Варшаву зробити крок назад та погодитися на розроблений у співпраці з Євросоюзом механізм ліцензування торгівлі зерном, за який відповідатиме Україна.

Качка наголосив, що зусилля Києва спрямовані не на погіршення відносин із Польщею, а на те, щоби розробити цивілізовані методи врегулювання диспутів.

Нагадаємо, США лідирують в експорті зрідженого газу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram