Новини
8 Липня 2024
167

На мосбіржі почалися проблеми з турецькими лірами

Це наслідок санкції США

Після зупинення операцій з доларами США, євро та гонконзькими доларами на московській біржі виникли проблеми з турецькою лірою, повідомили російські брокери, повідомляє Liga.net.

БКС, найбільший небанківський брокер країни, оголосив, що тимчасово зупинив для своїх клієнтів операції з лірами на біржовому ринку. Це рішення пов’язане з американськими санкціями проти Національного клірингового центру — ключової розрахункової “дочки” біржі, відповідальної за реєстрацію всіх угод. Через санкції збільшився час введення та виведення валюти, а також розрахунків в угодах з лірою.

В російській інвестиційній компанії Фінамі також підтвердили проблеми з лірами, торги якими біржа веде з 2018 року. Керівник управління розвитку клієнтського сервісу компанії Дмитро Лєснов визнав, що Фінамі найближчим часом аналізуватиме ситуацію і не виключає, що також буде змушена припинити торги лірою.

Обсяг операцій з лірами, який минулого року досягав рекордних 50 млрд руб. на місяць, скоротився до незначних 20–30 млн руб. на день. Турецькі банки практично повністю припинили операції з росією.

Минулого року російські імпортери використовували ліри для оплати товарів з Туреччини, але ця практика припинилася через посилення американських фінансових санкцій наприкінці минулого року. Тепер турецькі банки побоюються вторинних санкцій за порушення санкційного режиму, зазначає джерело DW.

Як писали раніше Investory News, Україна вперше опинилася серед країн із доходом вище середнього.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram