Новини
8 Липня 2019
779

На лікування в Україні іноземці витрачають $2-2,5 тис. на рік

Найбільшим попитом користуються офтальмологи, стоматологи та санаторно-курортне лікування

Минулого року Україну вибрали для лікування близько 65 тисяч іноземців, кожен з яких у середньому витратив $2−2,5 тис., повідомляє НВ Бізнес.

На сьогодні 120 клінік у різних регіонах країни приймають пацієнтів-іноземців.

Зазначається, що найчастіше іноземці відвідують офтальмологічні клініки, стоматологічні кабінети або відправляються на санаторно-курортне лікування. “Пацієнти приїжджають з США, Канади, Італії, Польщі, Угорщини тощо. Вартість лікування в Україні може бути в кілька разів нижчою, у порівнянні з цінами на аналогічні послуги за кордоном”, – зазначила Віолетта Янишевська, президент Асоціації медичного туризму.

За словами Анни Романової, глави підкомітету з туризму та курортів Комітету Верховної ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, пацієнтів могло бути й більше. “Якби Україна не проводила жорстку візову політику”, – підкреслила вона.

І додала, що оформляти українську візу сьогодні необхідно громадянам 126 країн світу. “Наша віза обходиться удвічі дорожче, ніж шенгенська. І вимоги набагато жорсткіші”, – зазначила пані Романова, додавши, що останні кілька років зростає кількість відмов іноземцям на в’їзд в Україну.

Також зазначається, що обсяг світового ринку медичного туризму становить $439 млрд. “У найближчі 10 років він виросте ще на 10−20% в рік. При цьому за кордон на лікування буде їздити 3−4% населення планети”, – пише видання.

Нагадаємо, в середині квітня група дослідників з Тель-Авівського університету надрукували 3D-серце, яке було сконструйовано з використанням власних клітин пацієнта і його біологічних матеріалів. Відтепер хворим більше не доведеться чекати пересадки або приймати ліки, щоб запобігти відторгнення органу, а надруковані необхідні органи будуть повністю персоналізовані для кожного пацієнта.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram