Новини
28 Квітня 2020
919

На фоні пандемії: Норвезький сервіс відеозв’язку для бізнесу Pexip планує IPO

Компанія розраховує залучити $200 мільйонів – це може стати найбільшим IPO серед ІТ-компаній скандинавських країн

Норвезький корпоративний сервіс відеозв’язку Pexip, яким користуються Spotify, PayPal, Vodafone, Intel, ВПС США й інші, планує вийти на біржу на фоні пандемії й залучити $200 млн, повідомляє Financial Times.

Видання зазначає, що це може стати найбільшим IPO серед ІТ-компаній скандинавських країн.

“Первинне розміщення буде проведено на фондовій біржі Осло, на якій планують залучити близько $100 млн і ще стільки ж внаслідок продажу акціонерами сервісу вже випущених акцій”, – повідомили у компанії.

І додали, що капіталізація компанії після IPO сягне 6 млрд норвезьких крон (близько $570 млн).

Останніми тижнями через масовий перехід на віддалену роботу та навчання, аудиторія сервісу зросла в 7 разів. При цьому регулярний річний виторг (ARR) збільшився на рекордні 50% у першому кварталі 2020 року й досяг $56,7 млн.

“Відповідаючи на питання про можливі проблеми безпеки, які були у Zoom, у Pexip заявили, що сервіс дозволяє компаніям самостійно розміщувати програмне забезпечення, тому в деяких випадках клієнти можуть використовувати відеоконференції без підключення до інтернету”, – пише видання.

Нагадаємо, користувачі сервісу відеоконференцій Zoom, популярність якого підскочила через пандемію коронавірусу, стали мішенню хакерів. Шахраї створюють замасковані під Zoom сайти та шкідливі програми, щоб викрасти їх особисті дані.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram