Новини
10 Грудня 2020
671

На благо народу: Дві найбагатші людини світу захотіли платити менше податків

Податкові пільги надаються для залучення інвестицій і створення робочих місць у неблагополучних районах

Гендиректор Tesla Ілон Маск і глава Amazon Джефф Безос захотіли отримати податкові пільги, призначені для допомоги бідним, пише Bloomberg.

Об’єкти їх компаній були включені до “зон кваліфікованих можливостей”. Згідно з планом екс-президента США Дональда Трампа, податкові пільги можуть бути надані для залучення інвестицій і створення робочих місць у неблагополучних районах.

Мільярдери вже отримали місцеві пільги, а тепер просять про федеральні. Вони дозволять їм уникнути сплати податків на приріст капіталу з грошей, які вони направлять на інвестиції.

Деякі експерти стверджують, що програма принесла менше користі бідним районам, ніж очікувалося. Замість цього податкові пільги отримують дві найбагатші людини світу.

“Було б грубим зловживанням субсидіювати мільярдерів, щоб вони виходили в космос, коли на Землі є люди, які борються з реальними проблемами”, — зазначив експерт із суспільного розвитку Бретт Теодосія. Він також вказав на непрозорість програми.

Але оскільки компанії мільярдерів мають потенціал для створення сотень нових робочих місць, чиновники вітають будь-які федеральні стимули, які можуть сприяти такому зростанню, пише агенція.

Нагадаємо, засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска назвали найкращим бізнесменом світу 2020 року. У п’ятірку кращих також увійшли керівники компаній Netflix, Nvidia, AMD і Fortescue Metals Group.

Як відомо, на початку серпня засновник і гендиректор Amazon Джефф Безос продав 1 млн акцій компанії на суму $3,1 млрд. Після сплати податків він отримає приблизно $2,4 млрд

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram