Новини
4 Грудня 2020
862

Fortune назвав Ілона Маска бізнесменом року

У п’ятірку кращих також увійшли керівники компаній Netflix, Nvidia, AMD і Fortescue Metals Group

Засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска назвали найкращим бізнесменом світу 2020 року. Перше місце він посів у щорічному рейтингу Fortune.

“49-річний Маск перетворив невелику компанію з виробництва електромобілів із Кремнієвої долини в провідного автовиробника у світі. Його аерокосмічна компанія SpaceX вперше з 2011 р. повернула американців на орбіту”, — пояснили в Fortune.

При цьому головною рисою Маска як бізнесмена видання називає його здатність змінювати правила гри на великих глобальних ринках: автомобільному, аерокосмічному і технологічному.

До того ж включення Tesla в біржовий індекс S&P 500 зробило Маска другою найбагатшою людиною у світі.

Серед п’ятірки кращих бізнесменів 2020 року також — виробник мікрочипів AMD Лізу Су, голова правління Nvidia Дженсен Хуанг, глава Netflix Рід Хастингс і керівник металургійної компанії Fortescue Metals Group Елізабет Гейнс.

Нагадаємо, Ілон Маск опинився на другому місці в рейтингу найбагатших людей світу за версією Bloomberg Billionaires Index (BBI), обігнавши засновника Microsoft Білла Гейтса.

Як відомо, з 21 грудня 2020 р. акції Tesla увійдуть в індекс S&P 500, куди допускаються тільки найбільші публічні американські корпорації, які показують прибуток протягом не менше чотирьох кварталів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram