Новини
3 Жовтня 2021
744

На аукціоні продали касету з інтерв’ю Джона Леннона та Йоко Оно данським школярам

33-хвилинний запис зроблено в січні 1970 року, за кілька місяців до розпаду групи The Beatles

Фото: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/AFP/Getty Images

У Копенгагені на аукціоні Bruun Rasmussen за $58 тис. продали аудіокасету з інтерв’ю Джона Леннона та Йоко Оно, яку вони дали чотирьом данським школярам. 33-хвилинний запис зроблено в січні 1970 року, за кілька місяців до розпаду групи The Beatles. На касеті також є невидана пісня Леннона, пише The Guardian.

Інтерв’ю записано в той період, коли пара приїхала в Данію, щоб відвідати п’ятирічну дочку Воно — Кіоко, яка жила зі своїм батьком в Ютландії. Коли про візит дізналися місцеві жителі, Леннон і Оно влаштували пресконференцію.

Четверо данських підлітків вирішили скористатися нагодою і висвітлити подію для шкільної газети. Вони попросили свого вчителя дати їм вихідний, взяли магнітофон і вирушили на зустріч з музикантом, але через заметіль не встигли потрапити на пресконференцію. Їм вдалося поспілкуватися з Ленноном і Воно в невимушених обставинах.

“Ми були купкою 16-річних хіпі, — згадує Карстен Хойен, який взяв інтерв’ю. — Ми пройшли у вітальню і побачили на дивані Джона і Йоко, це була фантастика”.

На записі Леннон, крім іншого, обговорює імідж The Beatles і довжину свого волосся. На прохання Хойена він виконав пісню Give Peace a Chance, а також зіграв короткий трек Radio Peace, який так і не був випущений. Цифрова копія запису відсутня. Її нинішні власники не дозволяють ЗМІ відтворювати невидану пісню. Касета була продана на аукціоні разом з копією шкільної газети та фотографіями за 37 тис. данських крон ($58 тис.).

Торік у TikTok з’явився офіційний акаунт Джона Леннона, створений за підтримки фонду музиканта The Lennon Estate і компанії Universal Music Group. Сторінку представили на честь 80-го дня народження фронтмена гурту The Beatles.

Нагадаємо, за даними Американської асоціації звукозаписних компаній, 2020 року, вперше з 1986 року, продажі вінілових платівок в США перевищили продажі CD. 2021 рік також б’є рекорди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram