Новини
20 Грудня 2023
289

На 2024 рік зменшено потребу в зовнішньому фінансуванні до $37,3 мільярда

До цього країна потребувала $41 мільярд

Потребу у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік вдалося зменшити із $41 млрд до $37,3 млрд, заявив міністр фінансів України Сергій Марченко під час виступу на зустрічі міністрів фінансів та керівників центральних банків країн G7, керівництва ЄС, МВФ і Світового Банку.

“Підтримка країн G7 відіграла важливу роль у забезпеченні фінансової стабільності України. В першу чергу, як міністр фінансів, я вдячний за ритмічну та передбачувану фінансову допомогу для України.

За 2023 рік, завдяки злагодженій співпраці з міжнародними партнерами, Міністерству фінансів України вдалося залучити вже понад $39 млрд зовнішнього фінансування. До кінця поточного року допомога донорів сягне близько $42,3 млрд”, — заявив Марченко.

Міністр підкреслив, що для збереження економічного відновлення України та фінансової стійкості перед викликами повномасштабної війни, вчасне надходження необхідної допомоги від міжнародних партнерів є життєво важливим.

За його словами, потреба у зовнішньому фінансуванні у 2024 році сягатиме $37,3 млрд, що верифіковано експертами МВФ.

“Потребу у зовнішньому фінансуванні на 2024 рік вдалося зменшити з $41 млрд завдяки заходам із максимізації доходів держбюджету, активізації внутрішнього ринку запозичень та інших заходів.

Також було скорочено всі капітальні видатки держбюджету. У 2024 році ключовими задачами є військова кампанія та соціальна підтримка. І якщо оборона і безпека фінансується виключно коштом внутрішніх доходів бюджету, то для забезпечення потреб соціальної сфери, ми розраховуємо на допомогу міжнародних партнерів”, — додав Марченко.

Нагадаємо, для проходження зимового періоду Україні виділили €400 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram