Новини
15 Квітня 2020
692

МОЗ: Україна закупить 838 апаратів штучної вентиляції легенів

Також, із залучених коштів від Світового банку $35 мільйонів підуть на боротьбу з коронавірусом

Фото: Jack Guez

За кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Україна придбає 838 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на коментар міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

“Досягнуто домовленості з ЄІБ про використання його кредитних коштів. Переговори провело Міністерство розвитку територій України спільно з Міністерством охорони здоров’я. На ці кошти плануємо закупити 838 апаратів ШВЛ”, — сказав він.

При цьому Степанов зазначив, що МОЗ вивчає можливості використання та закупівлі апаратів ШВЛ українського виробництва.

“Є кілька виробників, які зараз у терміновому порядку намагаються запустити виробництво. Ми проводимо тестування з фахівцями — анестезіологами, реаніматологами, щоб ці апарати повністю відповідали потребам. Упевнений: ми знайдемо варіанти, щоб закуповувати апарати ШВЛ саме українського виробництва”, — сказав він.

Міністр також повідомив, що Україні вдалося залучити $135 млн від Світового банку, з яких $35 млн підуть на боротьбу з COVID-19, в тому числі $20 млн — на закупівлю необхідних матеріалів і устаткування, $15 млн — на додаткове фінансування медустанов, які беруть участь у виявленні та лікуванні COVID-19.

Як відомо, Державні структури станом на 13 квітня витратили 1,47 млрд грн на закупівлю через ProZorro товарів для боротьби з коронавірусом. Найдорожчі закупівлі здійснив Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва.

Нагадаємо також, що українська компанія ApiX-Drive представила рішення, яке дозволить отримувати актуальну інформацію щодо поширення коронавірусу. Сервіс збирає інформацію щодо поточної ситуації з коронавірусом, яку потім можна транслювати в Telegram, Viber або інший додаток.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram