Новини
7 Травня 2019
805

Morgan Stanley згортає банківську діяльність в Росії

Банк припиняє свою роботу в РФ на фоні санкцій, через які останні три роки тривали звільнення і скорочення бізнесу

Фото: Morgan Stanley/Twitter

Morgan Stanley має намір в першому кварталі 2020 р. подати до Центробанку заяву про припинення банківської діяльності в Росії. Про це йдеться в звіті регіонального підрозділу групи.

У грудні 2018 р. компанія вирішила реструктурувати свій російський бізнес за допомогою закриття банку, анулювання відповідної ліцензії та перекладу бізнесу в сферу надання консалтингових послуг з питань інвестицій в нерухомість.

В кінці минулого року повідомлялося, що Morgan Stanley переведе валютні, трейдинговие і операції з торгівлі акціями в Росії в свій офіс в Лондоні, при цьому банк продовжить працювати в звичайному режимі.

У банку рішення про реструктуризацію назвали обгрунтованим і покликаним забезпечити максимальну ефективність бізнесу в ситуації, яка пов’язана зі зниженням активності клієнтів через низку факторів, включаючи санкції.

Як відомо, Morgan Stanley базується в Нью-Йорку (США). Володіє найбільшим брокерським бізнесом в світі. Основними напрямками діяльності є консультації з питань злиттів і поглинань, розміщення акцій і облігацій, торгівля на фондових та інших біржах, а також управління активами.

“Морган Стенлі Банк” – російська “дочка” Morgan Stanley Group. Зареєстрована Банком Росії в червні 2005 р. Основними напрямками діяльності є брокерське обслуговування на фондовому ринку, операції на грошовому, валютному і борговому ринках, інвестиційно-банківські послуги клієнтам. Банк не входить в систему страхування внесків і не залучає кошти фізичних осіб.

Нагадаємо, за прогнозами Morgan Stanley, загальна виручка європейських інвестбанків знизиться в першому кварталі на 24%. Цей процес триває вже третій квартал поспіль. Найбільше знизиться виручка інвестиційних підрозділів німецького Deutsche Bank і швейцарського UBS – на 32%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram