Новини
18 Березня 2021
657

Morgan Stanley першим відкриє доступ багатим клієнтам до біткоїн-фондів

Вони зможуть інвестувати в криптовалютні активи не більше ніж 2,5% від свого капіталу

Інвестиційний банк Morgan Stanley стане першим великим американським банком, який запропонував своїм багатим клієнтам інвестиції у біткоїн-фонди, повідомляє CNBC з посиланням на джерела, що розповіли на умовах анонімності про зміст корпоративного листа інвестбанку своїм фінансовим консультантам.

Зазначається, що буде відкрито доступ до трьох фондів інвесторам, які мають активи під управлінням банку на суму не менше ніж $2 млн й інвестиційним компаніям з $5 млн активів.

Інвестиційний банк, під управлінням якого перебувають активи клієнтів на суму $4 трлн, повідомив своїм фінансовим консультантам, що запускає доступ до трьох фондів, які дозволяють володіти біткоїном. “На доступі до криптовалютних активів наполягли самі клієнти банку, однак Morgan Stanley надасть його тільки найбагатшим клієнтам з рахунками, які були відкриті не раніше ніж пів року тому”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, вкладати у фонди зможуть тільки приватні кваліфіковані інвестори з активами у банку на $2 млн і компанії з активами на $5 млн. “Інвестиції у біткоїни не повинні перевищувати 2,5% від їх загального чистого капіталу”, — наголосили у компанії.

Два фонди, до яких отримають доступ інвестори, належать компанії, що заснована Майком Новограцем, третій — спільний фонд компанії FS Investments, що керує активами та біткоїн-компанія NYDIG.

Мінімальний розмір інвестицій у Galaxy Institutional Bitcoin Fund LP — $5 млн, у Galaxy Bitcoin Fund LP і FS NYDIG Select Fund — від $25 тис. “Перші вкладення в криптофонди можуть бути зроблені вже у квітні, після того, як фінансові консультанти пройдуть навчання щодо роботи з новими пропозиціями для клієнтів”, — розповіли співрозмовники.

І додали, що підрозділи з управління активами інших великих американських інвестиційних банків — Goldman Sachs, JPMorgan Chase і Bank of American — до цього часу не дозволяли своїм консультантам пропонувати прямі інвестиції у біткоїни.

Також CNBC пише, що аналітики Bank of America Global Research представили доповідь “Маленькі брудні секрети біткоїна” (Bitcoin’s dirty little secrets), в якому оцінили цінність криптовалюти як фінансового активу.

“Експерти прийшли до висновку, що біткоїни “непрактичні, як засіб заощадження або платіжний механізм”, оскільки його вартість не прив’язана до інфляції та вкрай волатильна”, — зазначає видання.

Крім того, експерти оцінили екологічний збиток від купівлі криптовалюти: кожен $1 млрд інвестицій еквівалентний викидам вуглецю від 1,2 млн автівок.

Серйозною загрозою для біткоїна в майбутньому, за прогнозом аналітиків Bank of America, може стати й конкуренція з боку центральних банків. “Автори доповіді зазначили, що наразі ніщо не заважає державним банкам створити аналог біткоїна на власних блокчейнах”, — повідомляє Insider.

Як приклад навели можливі плани Європейського центробанку з випуску цифрового євро. І додали, що вартість біткоїна, як і раніше, залишається нестабільною, зокрема, якщо порівнювати з іноземними валютами — золотом і сріблом.

Раніше Investory News писали, що Morgan Stanley купує одну з найстаріших фірм з управління інвестиціями — Eaton Vance, що повинно допомогти інвестбанку відносно недорогим способом досягти зростання доходів і активів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram