Новини
30 Січня 2019
1 780

Міжнародна мережа АЗС AVIA виходить на український ринок

На столичному проспекті Бажана та Кільцевій дорозі зявляться перші дві станції під швейцарським брендом AVIA

Компанія Wexler Group, постачальник світлих нафтопродуктів, та швейцарська мережа автозаправних станцій AVIA Association у особі компанії UNIMOT (Польща) підписали меморандум про співпрацю в паливно-енергетичному секторі України, яку буде спрямовано на видобуток та переробку нафти, повідомила прес-служба Wexler Group.

Першим спільним проектом буде відкриття у 2019 р. АЗС під брендом AVIA на базі станцій, що знаходяться в управлінні Wexler Group. В якості пілотного проекту будуть дві станції у Києві на проспекті Бажана та Кільцевій дорозі, що входять до мережі АЗС Glusco.

«Ми довго готувалися до виходу на український ринок і вже бачимо конфігурацію взаємодії з нашим партнером. Ми беремо на себе оформлення, експлуатацію АЗС та контроль якості. Наш партнер – поставки нафтопродуктів», – розповів співзасновник UNIMOT Capital Group Адам Сікорські.

Мережа AVIA представлена ​​у 14 країнах Європи та налічує більш ніж 3000 автозаправок. Українські станції AVIA будуть інтегровані до цієї мережі. Також клієнти зможуть користуватися програмами лояльності по всій Європі.

«В наших планах, створити в Україні виробництво мастильних матеріалів, а також використовувати напрацювання колег в області високотехнологічних присадок до бензинів і дизельного палива, які не мають аналогів на ринку України. Сподіваємось, що програма почнеться вже в цьому році», – говорить голова Wexler Group Петро Белз.

Бренд AVIA заснований у 1927 р. після об’єднання кількох незалежних імпортерів нафти у Швейцарії. AVIA представлена ​​в Бельгії, Німеччині, Франції, Італії, Нідерландах, Австрії, Чехії, Швейцарії, Польщі та в інших країнах.

UNIMOT S.A. – польська енергокомпанія, яка торгує дизельним паливом, біопаливом, скрапленим газом, природним газом та електроенергією. З березня 2017 р. акції компанії котуються на Варшавській фондовій біржі.

Wexler Group є найбільшим імпортером дизельного палива по нафтопродуктопроводу «Прикарпатзахідтранс». Також компанія є координатором залізничного наливу «Трубопровідного» ДП у Новоград-Волинському. Обсяг продажів групи Wexler у 2018 р. оцінюється в 1,2 млн т. У січні 2019 р. стало відомо, що компанія спільно з холдингом Unimex взяла в управління мережу АЗС GLUSCO, що налічує 127 АЗС та шість нафтобаз.

Нагадаємо, раніше Investory News повідомляли, що мережу АЗС RUR виставили на продаж з початковою ціною у $10 млн.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram