Соцмережі
5 Січня 2023
432

Михайло Пацан: ФРС та відсоткова ставка

ФРС продовжить піднімати відсоткову ставку!

Згідно з протоколами вчорашнього засідання ФРС, у Федеральній Резервній Системі не бачать стійких причин на зменшення темпів зростання інфляції.

Безробіття на низькому рівні та для ФРС це означає, що ринок праці залишається сильним. Як результат, причин для зупинки підвищення ставок немає.

Та чи так воно насправді? Безробіття хоч в на низькому рівні, але заробітні плати зростають темпами значно нижче інфляції. Це означає що покупна спроможність населення падає і воно дійсно відображається на настрої споживачів. Зменшення витрат приводить до падіння доходів компаній, які будуть вимушені скорочувати персонал. Враховуючи дороговизну коштів і нестійкі прогнози на майбутнє компанії менше вкладають в масштабування.

Якщо так продовжиться ще три-чотири місяці, то в США можна очікувати рецесію з якої вибратись буде дуже важко. Саме тому, я очікую як мінімум м’яку риторику ФРС вже в березні квітні місяці, а з другого кварталу 2023 року та офіційну зупинку підняття відсоткових ставок.

Це позитивно вплине на ринок облігацій, особливо довгострокових і фондові індекси почнуть поступово зростати, хоча в цьому році немає очікувань на обновлення минулорічних максимумів.

Криптовалюти, шляхом низької ліквідності можуть показати стрімке зростання. Але не всі.

Слідкуємо за ситуацією….

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram