Новини
21 Жовтня 2019
948

Mitsubishi продає австралійську компанію з видобутку залізної руди за $6,9 мільярдів

Покупцем стала китайська державна компанія Sinosteel

Китайська державна компанія Sinosteel вклала $6,9 млрд в розвиток видобутку залізної руди та портової інфраструктури на залізорудних шахтах Західної Австралії, повідомляє Reuters.

Проект передбачає розвиток видобутку залізної руди й портової інфраструктури на залізорудному руднику Джек Хіллз. Його реалізацією займеться компанія Crosslands Resources.

Спочатку вона належала японській Mitsubishi. Потім корпорація продала “дочку” підрозділу китайській Sinosteel — Sinosteel Ocean Capital, оскільки для Mitsubishi реалізація проекту не відповідала власній стратегії продажів та охорони навколишнього середовища.

Крім того, розробка залізорудного рудника виявилася дорогою, оскільки видобута сировина вимагає додаткової переробки.

Crossland Resources має капітал в розмірі $376,2 млн (548 млн австралійських доларів). Ринкова капіталізація Sinosteel Ocean Capital становить $686,1 тис. (1 млн австралійських доларів).

Нагадаємо, ще в березні канадська гірничорудна компанія Black Iron з активами в Україні оголосила про намір здійснити без посередників приватне розміщення до 25 млн юнітів компанії за ціною 0,06 канадських доларів за штуку на суму $1,5 млн. Інвестиції панувались направити на реалізацію проекту будівництва підприємства з випуску концентрату на Шиманівському родовищі залізних руд.

Як відомо, за підсумками серпня 2019 р. лідерство в рейтингу світових виробників сталі традиційно зберіг Китай, який збільшив показник в порівнянні з серпнем 2018 р. на 9,3% до 87,3 млн т.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram