Новини
26 Березня 2019
969

Канадська Black Iron планує залучити $1,5 млн під проект в Україні

Компанія заявила про Private Placement. Залучені кошти будуть використано для просування та розвитку Шиманівського залізорудного родовища

Канадська гірничорудна компанія Black Iron з активами в Україні оголосила про намір здійснити без посередників приватне розміщення до 25 млн юнітів компанії за ціною 0,06 канадських доларів за штуку на суму $1,5 млн. Інвестиції будуть спрямовані для реалізації проекту будівництва підприємства з випуску концентрату на Шиманівському родовищі залізних руд, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на офіційне повідомлення Black Iron.

За даними компанії, кожен юніт складається з однієї простої акції та половини варанта на купівлю акції за ціною 0,09 канадських доларів за акцію протягом наступних трьох років.

У повідомленні зазначено, що у разі зростання курсу акцій до (або вище) 0,15 канадських доларів та утримання курсу на цьому рівні протягом 10 днів, компанія має право прискорити дату реалізації варантів до 30 днів з моменту відповідної заяви. Крім того, на покупців юнітів накладається зобов’язання протягом 4 місяців утриматися від їх продажу.

Залучені кошти заплановано використати для просування проекту Шиманівського родовища, включаючи забезпечення прав на земельну ділянку, подальші переговори про фінансування будівництва та забезпечення оборотного капіталу.

У компанії зазначають, що закриття пропозиції заплановано на 29 березня 2019 року.

“Дана пропозиція може бути пов’язана з меморандумом про взаєморозуміння, який Black Iron підписав у лютому з Glencore про можливу участь у проекті. Оскільки до цього розміщення у компанії було 159,7 млн ​​акцій, ми розраховуємо, що інвестор буде володіти 13,5% Black Iron з новими 25 млн акцій і 19% – у разі реалізації варантів”, – коментує аналітик ІК Concorde Capital Дмитро Хорошун. Він також додав, що ця новина є позитивною як для Black Iron, так і для іміджу України як країни для інвестицій.

Як повідомляє агентство, з моменту публікації новини про приватне розміщення курс акцій Black Iron на фондовій біржі Торонто виріс з 0,06 до 0,07 канадських доларів.

Як повідомлялося, Black Iron з активами в Україні в лютому поточного року оголосила про підписання необов’язкового угоди (меморандуму) з дочірньою компанією Glencore про проведення переговорів щодо будівництва підприємства з випуску концентрату на Шиманівському родовищі залізних руд. При цьому зазначалося, що Black Iron проводить переговори й з іншими компаніями.

Нагадаємо, в жовтні 2010 р. Black Iron придбала у Geo Alliance Group Limited інвестиційної групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука кіпрську дочірню компанію Geo-Alliance Ore East Limited разом із ліцензіями за $13 млн. Компанія отримала назву BKI Cyprus. Основні активи – 99% в ТОВ “Шиманівське стіл” та ТОВ “Зеленівське стіл”.

У липні 2013 р. після ряду проблем з реалізацією проекту, Black Iron повідомила про угоду з найбільшою українською гірничо-металургійною групою “Метінвест” з розвитку своїх залізорудних активів. Metinvest B.V. заплатила Black Iron Inc. $20 млн і придбала 49% в BKI Cyprus. Згодом “Метінвест” вийшов з проекту, пише агентство.

За даними Black Iron, у жовтні 2018 р. капіталізація компанії становила 13,6 млн канадських доларів.

Шиманівське родовище має 355 млн т доказаних та 290 млн т прогнозованих ресурсів, а також 188 млн тонн прогнозних. Вміст заліза в виміряних ресурсах – 32%, магнетиту – 19,5%.

Black Iron оцінює необхідні інвестиції для запуску першої черги виробництва у 4 млн т залізорудної сировини з вмістом заліза 68% в $436 млн (з яких $260 млн – за рахунок експортно-кредитних агентств та кредитів або облігацій), а для збільшення потужностей до 8 млн т в рамках другої черги – в $312 млн. Компанія розраховує почати будівництво вже в 2020 році.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram