Новини
21 Лютого 2019
1 356

Black Iron та Glencore націлились на концентрат

Меморандум про співпрацю передбачає спільне фінансування будівництва Шиманівського проекту залізної руди

Канадська гірничорудна компанія Black Iron з активами в Україні та дочірня компанія Glencore plc планують підписати меморандум щодо проведення переговорів про будівництво, підприємства з виробництва концентрату на Шиманівському родовищі залізних руд, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Меморандум передбачає, що сторони погоджуються брати участь в офіційних переговорах щодо фінансування будівництва Шиманівського проекту залізної руди.

Проте Black Iron проводить переговори з іншими компаніями, зазначається у повідомленні.

“Я радий вітати Glencore як зовнішнього інвестора для будівництва Шиманівського проекту, а також їхню згоду працювати з нами, щоб забезпечити додаткове фінансування. Участь Glencore значно зміцнює наші можливості та спирається на їхню велику міжнародну мережу, досвід і знання ринку”, – зазначає гендиректор компанії Мет Сімпсон (Matt Simpson, Black Iron’s CEO).

Як повідомляє інформаційне агентство, у жовтні 2010 р. Black Iron придбала у Geo Alliance Group Limited інвестиційної групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука кіпрську ДП Geo-Alliance Ore East Limited разом із ліцензіями за $13 млн, пізніше перейменувавши її в BKI Cyprus. Основні активи – 99% у дніпровських ТОВ “Шиманівське Стіл” і “Зеленівське Стіл”.

Після низки проблем із реалізацією проекту у липні 2013 р. Black Iron повідомила про угоду з найбільшою українською гірничо-металургійною групою “Метінвест” про розвиток своїх залізорудних активів. Metinvest B.V. иплатила Black Iron Inc. $20 млн і придбала 49% у BKI Cyprus. Однак пізніше “Метінвест” вийшов із проекту.

Згідно з презентацією Black Iron у листопаді 2017-го, капіталізація  компанії становила 20 млн канадських доларів, оборотний капітал на кінець вересня дорівнював $5,2 млн.

Шиманівське родовище має 355 млн т виміряних і 290 млн т вивірених запасів, а також 188 млн т передбачуваних. Вміст заліза у виміряних запасах – 32%, магнетиту – 19,5%, зазначається у повідомленні.

Шиманівське залізорудне родовище оточене п’ятьма іншими діючими видобувними підприємствами, серед них залізорудний комплекс ArcelorMittal. На думку Black Iron, інфраструктура, зокрема доступ до електроенергії, залізничних і портових об’єктів дасть змогу компанії швидко реалізувати проект до стадії виробництва.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram