Новини
28 Липня 2020
825

Mitsubishi припинить виробництво позашляховика Pajero

Компанія також очікує другий річний збиток підряд через падіння продажів

Японський виробник автомобілів, що входить в альянс Nissan-Renault, Mitsubishi Motors Corp у понеділок, 27 липня, повідомив про плани припинити випуск позашляховика Pajero в наступному році й закрити завод у Японії, де виробляються автомобілі цієї моделі, повідомляє Reuters.

Автовиробник також спрогнозував другий річний збиток підряд через падіння продажів, частково пов’язаного з пандемією коронавірусу.

Mitsubishi очікує отримати операційний збиток у розмірі 140 млрд єн ($1,33 млрд) за рік, який завершиться 31 березня 2021 р. Якщо прогноз виправдається, збиток стане для компанії максимальним як мінімум за 18 років.

Також компанія планує скоротити присутність в Європі та Північній Америці й зосередити зусилля на азійському ринку.

Ці заходи будуть прийняті в рамках плану реструктуризації бізнесу, який покликаний підвищити операційний прибуток компанії до 50 млрд єн у 2022/23 фінансовому році й збільшити операційну маржу до 2,3% з поточних мінус 9,5%.

Mitsubishi відзвітувала про операційний збиток у розмірі 53,3 млрд єн у першому кварталі, що завершився 30 червня. Продажі автомобілів за цей період впали більш ніж у два рази в річному вираженні, до 127 тис. одиниць.

Компанія показала одноразові списання в розмірі приблизно 116 млрд єн у кварталі та чекає, що розмір подібних списань складе 220 млрд єн у поточному фінансовому році.

Mitsubishi повідомила про намір не виплачувати дивіденди в цьому році для того, щоб зберегти грошові кошти компанії.

Нагадаємо, автовиробники Nissan Motor Co., Renault SA і Mitsubishi Motors Corp. розділили лідерські функції за окремими напрямами в рамках нової стратегії розвитку альянсу. Mitsubishi, своєю чергою, стане лідером альянсу щодо розвитку “плагін-гібридних” автомобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram