Новини
10 Травня 2019
674

Мисливці на IPO: Сервіс HeadHunter залучив $220 млн

Інвестори оцінили компанію у $675 млн

Фото: Pixabay

Сервіс із залучення та розвитку персоналу, російський онлайн-рекрутер HeadHunter, 9 травня розмістив на Нью-Йоркській фондовій біржі Nasdaq 16,3 млн американських депозитарних акцій (ADS, кожна відповідає звичайній акції) або 32% капітала.

Акціонери сервісу – Highworld Investments Limited (структура фонду Elbrus Capital) і ELQ Investors VIII Limited (структура Goldman Sachs) планували залучити $220,1 млн. Сама компанія коштів від розміщення не отримає.

Початкова ціна за акцію становила $13,5, що дає можливість оцінити компанію у $675 млн. Але вже на початку торгів акції компанії зросли в ціні і становили від $15.

Акції HeadHunter будуть торгуватися на Nasdaq під тікером HHR. Букраннерами виступили Morgan Stanley, Goldman Sachs, Credit Suisse , “ВТБ Капітал”, BofA Merrill Lynch і Sberbank CIB. Організатори IPO отримають можливість протягом 30 днів реалізувати опціон на купівлю додаткових майже 2,5 млн розписок за ціною розміщення.

З урахуванням опціону обсяг IPO може вирости до $253,1 млн.

HeadHunter планував провести IPO навесні минулого року, однак відклав вихід на біржу через волатильність ринку після введення антиросійських санкцій.

Раніше Investory News писали про технологічні IPO. Видання дізнавалось, на що сподіваються компанії та чого очікують інвестори від публічних розміщень драйверів ринку.

Також нагадаємо, розробник штучного інтелекту Megvii залучив $750 млн. Оцінка стартапу перевищила $4 млрд, наприкінці 2019-го стартап готується до IPO в Гонконзі.

Міжнародна мережа коворкінгів WeWork в понеділок, 29 квітня, надала конфіденційні документи в Комісію з цінних паперів і бірж США для первинного публічного розміщення акцій. SoftBank вклав в бізнес компанії $2 млрд, в результаті чого загальний обсяг інвестицій в WeWork склав $10,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram