Новини
6 Квітня 2021
735

Минулого року світові продажі приватних літаків зросли на 7,7%

Загальна вартість перевищила $14,5 мільярда

Продажі приватних літаків істотно зросли у 2020 році, оскільки світова туристична галузь фактично зупинилася через пандемію COVID-19, а десятки авіакомпаній збанкрутували, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тільки у США продажі старих приватних літаків 2020 року зросли майже на 10% — до 1,637 тис., свідчать дані брокерської компанії Colibri Aircraft. “На частку США припадає понад 70% світового ринку”, — наголошується у повідомленні.

За інформацією MarketWatch, продажі в Європі, другому за величиною ринку, також збільшилися. Взагалі у світі торік було продано 2,227 тис. літаків, що на 7,7% більше показника за 2019 рік. Їх загальна вартість перевищила $14,5 млрд.

“Торгівля не новими приватними літаками була успішною, оскільки пандемія коронавірусу наочно продемонструвала переваги приватних перельотів, — заявив керуючий директор Colibri Aircraft Олівер Стоун. — Сектор комерційної авіації був знищений, а бізнес-авіація трималася відносно добре, й вона прийняла багато нових людей, які ніколи раніше не літали приватно”.

Через пандемію став очевидний ризик для здоров’я, пов’язаний з тісним контактом з іншими людьми під час звичайних пасажирських рейсів. Це і залучило нових клієнтів на приватний ринок.

Згідно з даними європейської компанії GlobeAir, під час приватних перельотів точок дотику та можливостей особистої взаємодії між людьми набагато менше, ніж на комерційних рейсах. При цьому пасажири приватної авіації найімовірніше добиратимуться до аеропорту особистим транспортом, а не громадським, до того ж прибирання у терміналах для бізнес-авіації проводиться ретельніше та регулярніше, ніж у пасажирських.

Тим часом в умовах пандемії різко зросли й обсяги продажу автомобілів класу люкс. Серед найактивніших покупців — технарі-міленіали, а найпопулярніших авто — Ferrari, Bentley та Lamborghini.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram