Новини
5 Квітня 2021
699

CNN: В умовах пандемії обсяги продажу автомобілів класу люкс різко зросли

Серед найактивніших покупців — технарі-міленіали, а найпопулярніших авто — Ferrari, Bentley та Lamborghini

У 2020 році у США обсяги продажу легкових автомобілів знизилися на 10%, якщо порівнювати з 2019 роком. Попри те, що у четвертому кварталі в цьому бізнесі спостерігалося помітне зростання, перевершити показники аналогічного періоду 2019 року не вдалося, повідомляє CNN.

Однак у четвертому кварталі 2020 року автівок вартістю понад $80 тис. було продано майже вдвічі більше, ніж в останні місяці 2019-го.

“Обсяги продажу машин з цінником від $100 тис. зросли на 63%, — повідомив віцепрезидент з аналітики даних в компанії JD Power Тайсон Джомині. — Значну роль зіграла ситуація на фондовому ринку. Оскільки особливої можливості витрачати гроші на поїздки не було, багато хто зосередився на предметах розкоші, таких як дорогі автомобілі”.

Зазначається, що рушійною силою зростання попиту на розкішні авто стали молоді покупці, зокрема технарі-міленіали.

Для Bentley, бренду ультрарозкішних машин, минулий рік став кращим за його 101-річну історію, хоча завод у британському місті Крю довелося закрити на сім тижнів. У 2020 році Bentley Motors Ltd, яка входить до Volkswagen Group, продала 11 206 автомобілів і позашляховиків — приблизно на 100 штук більше, ніж 2019 року, який і так був рекордним.

Голова Bentley Адріан Холлмарк розповів CNN, що обсяги продажу в Китаї зросли приблизно на 50%. “Особливо популярний оновлений седан Flying Spur”, — зазначив він.

Для Lamborghini, яка також входить до німецької групи Volkswagen, 2020 рік став найприбутковішим в історії компанії та другим за обсягами продажу: тільки 2019-го було продано більше автівок цього бренду. У 2020 році автовиробник продав 7430 автомобілів і позашляховиків — на 9,5% менше, ніж 2019-го. При цьому останній квартал 2020 року був найкращим в історії італійського виробника суперкарів.

Продажі Ferrari 2020 року знизилися приблизно на 10%, але автовиробник встановив рекорди з продажу та виторгу у четвертому кварталі. Компанія оголосила, що кількість замовлень нових авто також знаходиться на рекордному рівні.

При цьому не всі автовиробники високого класу минулого року досягли успіху. Наприклад, обсяги продажу Rolls-Royce знизилися більше ніж на 26%, якщо порівнювати з рекордним 2019 роком.

Раніше Investory News писали, що світовий ринок товарів класу люкс через шість років може подвоїтися.

Про те, що інтерес до яхт, автівок преміального класу та бізнес-джетів не вщухає можна прочитати в матеріалі Investory News “Жити зі смаком: Люксові бренди всупереч пандемії й надалі мають попит”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram