Новини
7 Липня 2021
495

Міністр економіки: За підсумками року інфляція становитиме до 8%

Уряд очікує на відновлювальне зростання протягом двох років

В уряді прогнозують близько 4% росту економіки цього року, а інфляція залишиться у межах прогнозованих тенденцій — до 8%. Про це під час виступу на форумі “Україна 30. Міжнародна політика” заявив перший віцепрем’єр — міністр економіки Олексій Любченко, йдеться у телеграм-каналі Ukraine30.

“З початку 2020 року українська економіка опинилась у новій системі координат, пов’язаних із глобальною пандемією COVID-19. Ми розуміємо, що вже наразі стрімко відбувається формування нової глобальної “постковідної” світової економіки. Їй будуть властиві нові баланси сил, сформовані нові центри економічного, цифрового та технологічного впливу”, — зазначив пан Любченко.

І додав, що для України цей і наступний роки будуть роками відновлювального зростання.

“Ми прогнозуємо близько 4% росту економіки, реальної економіки цього року. Інфляція залишиться у межах прогнозованих тенденцій — до 8%, буде збережено цінову та валютно-курсову стабільність. Якщо мова йде про стратегічну перспективу до 2030 року, наше завдання — структурна модернізація економіки, яка заснована на інноваціях та технологіях, адаптивна до потреб глобальних конкурентних викликів. У цьому “новому світі” публічними суб’єктами будуть лише нації та країни, що свідомо консолідуватимуть свої сили для реалізації власного потенціалу”, — підкреслив Любченко.

Крім того, наголошується, що драйвером на наступні роки для України є інвестиції в фундаментальну науку та людський капітал. “Це цифровізація. Цифровізація різних секторів економіки та, ще раз наголошую, інвестиції у людський капітал”, — зазначив міністр.

Нагадаємо, за даними Держстату, зростання споживчих цін у травні 2021 року проти попереднього місяця прискорилося до 1,3% після 0,7% у квітні, 1,7% — у березні та 1% — у лютому. Якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року, то показник прискорився до 9,5% з 8,4% за підсумками квітня.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram