Новини
14 Грудня 2020
737

Мінфін: Україна залучить $170 мільйонів кредиту СБ до кінця 2020 року

Тим часом Кабмін збільшив Фонд боротьби з COVID-19 на 6 мільярдів гривень

Україна до кінця 2020 р. очікує залучити $170 млн кредиту Світового банку з виділених $300 млн, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

“Сьогодні, 14 грудня, між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку підписано угоду про Друге додаткове фінансування, направлене на подолання наслідків пандемії COVID-19, для проекту “Модернізація системи соцпідтримки населення України”, — зазначили у відомстві.

За словами міністра фінансів України Сергія Марченка, головна мета — це соціальна допомога і соцпослуги для малозабезпечених сімей, а також допомога постраждалим від негативного економічного впливу пандемії.

Як нагадали у Мінфіні, це друге додаткове фінансування зазначеного проекту, загальна сума за кредитом повинна скласти $750 млн.

Як відомо, Рада виконавчих директорів Світового банку 12 грудня прийняла рішення про надання Україні позики $300 млн для Другого додаткового фінансування, спрямованого на подолання наслідків пандемії COVID-19, до проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”.

Також, за інформацією відомства, Кабінет міністровУкраіни (КМУ) збільшив Фонд боротьби з COVID-19 на 6 млрд грн перерозподілом деяких видатків держбюджету.

“Так, з метою запобігання поширенню і подолання негативних наслідків в Україні на гостру респіраторну хворобу COVID-19 виникла необхідність збільшення витрат Фонду боротьби з коронавірусом шляхом економії коштів державного бюджету, яке прогнозується до кінця 2020 р.”, — зазначено на сайті Мінфіну.

Згідно з даними міністерства, на 10 грудня 2020 р. касові видатки Фонду становлять 45,5 млрд грн при виділених 66 млрд грн.

Нагадаємо, Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров’я України готує проект із закупівлі вакцин COVID-19, а також обладнання для медзакладів на суму майже $100 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram