Новини
13 Січня 2020
940

Мінфін США: Проблеми Boeing знизить темпи зростання ВВП країни на 0,5%

Авіакосмічний концерн є одним із найбільших американських експортерів

Фото: The Business Journals

Труднощі, з якими зіткнулася компанія Boeing, негативно вплинуть на американську економіку, через них темпи зростання ВВП США знизяться приблизно на 0,5% в 2020 р. Про це заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін в ефірі телеканалу Fox News.

“Немає сумнівів, що ситуація з Boeing сповільнить зростання ВВП. Boeing — один із найбільших американських експортерів, і проблеми з припиненням польотів літаків 737 МАХ може відняти 0,5 відсоткового пункту від темпів зростання ВВП в поточному році”, — сказав він.

На думку глави Мінфіну США, через проблеми, що стосуються літаків Boeing 737 MAX, збиток для ВВП складе до 50 базисних пунктів у цьому році.

Як нагадав Мнучін, раніше він заявляв, що зростання ВВП США складе в поточному році від 2% до 3%. “Можливо, він буде ближче до 2,5% у зв’язку з корекцією показника через Boeing. В іншому випадку мова йшла б про 3%”, — додав міністр.

За підсумками третього кварталу 2019 р. ВВП США в річному обчисленні збільшився, за даними Бюро економічного аналізу Міністерства торгівлі, на 2,1%. При цьому валовий регіональний продукт штату Іллінойс, де розташована штаб-квартира Boeing, збільшився на 1,4%.

Як відомо, польоти літаків Boeing-737 МАХ були припинені в усьому світі в березні 2019 р. після двох авіакатастроф. Час повернення літаків в експлуатацію як і раніше не визначено. У грудні 2019 р. Boeing оголосив про тимчасове зупинення виробництва літаків 737 МАХ.

Нагадаємо, компанія Spirit AeroSystems, одна з найбільших постачальників деталей для літака Boeing 737 MAX, заявила, що планує звільнити понад 20% робочої сили — близько 2,8 тис. співробітників — на своїй базі в Уїчиті (штат Канзас, США) через припинення виробництва лайнера.

Також, США ввели нові санкції відносно декількох секторів економіки Ірану, а також щодо тих, хто підтримує з Тегераном ділові зв’язки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram