Новини
22 Квітня 2019
1 179

Мінфін спростив реєстрацію касових апаратів

Заяву на реєстрацію РРО можна подати як у письмовій формі, так і в електронній 

Міністерство фінансів затвердило новий порядок ведення реєстру примірників реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та реєстру центрів сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій (ЦСО).

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, відтепер реєстрація РРО буде проводитися за спрощеною процедурою. Як запевнили в міністерстві, для цього достатньо однієї заяви, яку можна подати в електронній формі без додатків.

“Спрощення реєстраційної процедури забезпечується за рахунок запровадження електронного обміну документами між усіма суб’єктами відносин у сфері застосування РРО (виробник РРО, ЦСО, суб’єкт господарювання, ДФС). Для цьго ДФС розробила нові електронні форми документів та створила сервіси в Електронному кабінеті, що дозволяють виробникам (постачальникам) подавати заяви, а ЦСО – повідомляти про укладені договори”, – йдеться у повідомленні.

Послідовність реєстрації РРО буде наступною:

•виробник РРО включає ЦСО до реєстру ЦСО;

•виробник РРО включає екземпляр РРО до реєстру екземплярів РРО;

•ЦСО надсилає електронне повідомлення про укладений договір з власником РРО до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО;

•суб’єкт господарювання – власник РРО подає заяву про реєстрацію РРО;

•ДФС направляє до ЦСО довідку про резервування фіскального номера, яка дійсна три дні;

•ЦСО вводить РРО в експлуатацію та направляє до контролюючого органу, де проводиться реєстрація РРО, акт введення в експлуатацію та довідку про опломбування РРО;

•ДФС видає реєстраційне посвідчення.

Проте, як зазначають у Мінфіні, за бажанням суб’єкти господарювання можуть подати заяву у паперовій формі. Також, у паперовій формі можна й отримати реєстраційне посвідчення.

Нагадаємо, до Державного реєстру включено вісім нових моделей програмних/програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій. Продавці тепер зможуть проводити розрахункові операції за допомогою планшета або смартфона.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram