Новини
22 Квітня 2021
885

Мінфін пропонує в рази підняти податки на викиди CO2

Відомство ініціює поетапне підвищення в 10 разів до 2029 року

Підвищити втричі — з 10 грн до 30 грн за 1 т — ставку екологічного податку на викиди двоокису вуглецю (CO2) пропонує Міністерство фінансів України, відповідна норма міститься в розробленому ним так званому “ресурсному законопроекті”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з документом, Мінфін також ініціює поетапне — до 1 січня 2029 року — підвищення в 10 разів ставок цього податку на викиди забруднювальних речовин у водні об’єкти.

Передбачається, що з 1 липня цього року, коли може набути чинності цей законопроект, вони будуть збільшені вдвічі, а з 1 січня 2022 року щорічно будуть підвищуватися ще на 100% від нинішнього рівня (або на 10% від кінцевого рівня).

Подібний ресурсний законопроект (№4101-д) уряд пропонував ухвалити в пакеті із законом про держбюджет-2021, однак депутати відмовилися це зробити. У тому законопроекті була така ж норма про поетапне підвищення екологічного податку на скиди. Що стосується податку на викиди CO2, то восени минулого року його також пропонувалося підвищувати поетапно — по 5 грн за 1 т — до 2024 року.

Як писали раніше Investory News, у Новій Зеландії ввели закон, згідно з яким всі банки та інші фінансові організації з сукупними активами понад 1 млрд новозеландських доларів ($700 млрд) повинні будуть розкрити інформацію про свою роботу відповідно до кліматичних стандартів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram