Новини
27 Вересня 2019
856

Мінфін припиняє випуск п’ятирічних облігацій внутрішньої державної позики

У п’ятирічні ОВДП інвестори вже вклали $1,5 мільярда

Міністерство фінансів України має намір припинити випуск п’ятирічних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Про це повідомляє Ліга.Бізнес з посиланням на коментар заступника міністра фінансів Юрія Буци.

“Ми більше не будемо розміщувати цей інструмент. Вже дуже великий обсяг залучених коштів”, — зазначив Буца.

Він також додав, що інвестори вже вклали в п’ятирічні ОВДП $1,5 млрд. При цьому ставка по таких паперах з початку року знизилася з 15,85% до 14,75%.

“Весь попит інвесторів концентрується на довгих інструментах. Якщо на початку року середньозважений термін розміщення становив шість місяців, то тепер це два роки. Майже весь попит нерезидентів концентрується на дворічних, трирічних та п’ятирічних паперах”, — підкреслив Юрій Буца.

Нагадаємо, на аукціонах з продажу облігацій внутрішньої державної позики у серпні Міністерство фінансів залучило до бюджету 1,96 млрд грн. Більша частина коштів надійшла від продажу 2-річних облігацій.

Також, обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України (ОВДП) виріс на 1,2 млрд грн, або на 1,3%. Обсяг вкладень нерезидентів в державні папери з початку року зріс у 14 разів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram