Новини
6 Лютого 2019
1 412

Мінфін отримав право на управління ДП “НЕК “Укренерго”

Головним завданням Міністерства фінансів є прискорити процес корпоратизації “Укренерго”

Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством НЕК “Укренерго”, повідомляє прес-служба Мінфіну.

4 лютого Комісією з питань передачі цілісного майнового комплексу “Укренерго” було підписано акт приймання-передачі, який було створено міністерством на виконання розпорядження КМУ від 14 листопада 2018 р.

Наглядова рада компанії буде здійснювати стратегічне управління та контроль за діяльністю “Укренерго”. До складу ради увійшли чотири незалежні члени, які мають значний міжнародний досвід трансформаційних процесів в енергетиці, а також три представники держави.

Завданням Міністерства фінансів є прискорити процес корпоратизації Укренерго. Це питання є умовою щодо отримання Україною другого траншу кредитних коштів розміром €500 млн в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС.

“Передача “Укренерго” в управління Мінфіну є важливим кроком зі створення передумов для успішного проходження компанією сертифікації відповідно до стандартів загальноєвропейської енергосистеми ENTSO-E для приєднання до неї в майбутньому”, – зазначають у Кабінеті міністрів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram