Новини
9 Жовтня 2019
638

Мінфін: До держбюджету залучено ще 2,15 мільярда гривень

Ставки з шестимісячних та трирічних ОВДП знижено на 0,2-0,25 п.п.

На плановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП), 8 жовтня Міністерство фінансів України залучило до державного бюджету 2,154 млрд грн, про це йдеться у повідомленні на сайті відомства.

Зазначається, що ставки дохідності за 6-місячними ОВДП склали 15,65% (зниження на 25 базисних пунктів), за 1-річними – 15,09% та за 3-річними – 15,42% (зниження на 20 бп).

Як зазначила на своїй сторінці у Facebook Оксана Маркарова, міністр фінансів України, черговий аукціон – чергове зниження вартості запозичень.

“Попри міфи, Мінфін чітко рухається по стратегії управління боргом на 3 роки, яка є публічною і відкритою як для українських та міжнародних інвесторів, так і громадян і парламенту, і забезпечує вчасне виконання бюджету і фінансування оборони, безпеки, освіти, медицини”, – написала вона.

Зазначається, що основний попит був на трирічні облігації – 2,92 млрд грн, що нижче за показник 3-тижневої давності в 4,14 млрд грн. Попит на 6-місячні папери виріс до 167,54 млн грн з 63,9 млн грн два тижні тому, а от попит на річні папери впав до мінімуму, склавши всього 7,3 млн грн за 3 заявками.

Нагадаємо, тиждень тому на аукціонах з продажу облігацій внутрішньої державної позики Міністерство фінансів залучило до бюджету 77,2 млн грн. Це був перший аукціон ОВДП, який провели через платформу Bloomberg.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram