Новини
28 Червня 2023
238

Міненерго проведе навчання екстрених служб

Вони покликані подолати наслідки можливого теракту на ЗАЕС

Міжвідомчий кризовий штаб ухвалив рішення про проведення масштабних навчань екстрених служб з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС, повідомляє пресслужба Міненерго.

За словами міністра Германа Галущенка, всі екстрені служби готові до можливого розвитку подій, розроблені відповідні протоколи спільних дій.

“Для їх детального відпрацювання кризовий штаб ухвалив рішення про проведення відповідних масштабних навчань із залученням служб центрального, регіонального та місцевого значення.

Під час навчань будуть відпрацьовані заходи з подолання наслідків у разі підриву російськими військовими одного з енергоблоків станції”, — заявили у міністерстві.

Галущенко додав, що один із блоків ЗАЕС продовжує працювати у режимі “гарячого зупину”.

“Окупанти свідомо блокують переведення п’ятого блоку в режим холодного зупину. Це значно підвищує ризик терористичної загрози на ядерному об’єкті”, — заявив міністр.

Для оперативного реагування штаб отримує дані від датчиків, які використовують “Енергоатом”, ДСНС, ДІЯРУ.

За словами президента “Енергоатому” Петра Котіна, компанія моделює різні сценарії розвитку подій на ЗАЕС, їх можливі наслідки та варіанти якнайшвидшого подолання.

“Наші фахівці опрацювали всі сценарії, які рашисти можуть реалізувати на Запорізькій АЕС. Тому відповідно до можливих наслідків будуть відпрацьовані різні моделі реагування”, — розповів Котін.

Нагадаємо, General Electric припинить обслуговувати турбіни російських ТЕС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram