Новини
20 Червня 2023
265

General Electric припинить обслуговувати турбіни російських ТЕС

Це сталося через розширення санкції США

Американська General Electric (GE) через санкції не зможе продовжувати обслуговувати газові турбіни на ТЕС загальною потужністю 5 ГВт в росії, пише російське видання “Коммерсантъ”.

У неділю, 18 червня, набули чинності розширені санкції США, які забороняють американським компаніям надавати інжинірингові послуги у рф.

Ці обмеження торкнуться й GE, яка продовжувала виконувати сервісне обслуговування газових та парових турбін на російських ТЕС, а також іншого обладнання у промисловому секторі.

Сервісний контракт зазвичай включає віддалений моніторинг, консультування, перевірки із залученням іноземних інженерів, ремонт і заміну запчастин.

У компанії підтвердили, що більше не мають можливості надавати інжинірингові послуги в росії.

“Ми проводимо всебічну оцінку впливу нового пакету санкцій США на нашу роботу в регіоні та продовжуємо взаємодіяти з компетентними органами щодо дотримання обмежень, правил і законодавства”, — йдеться у коментарі.

За словами одного зі співрозмовників видання, американські компанії закриють доступ до креслень і баз даних, без яких іноземні фахівці не зможуть проводити інспекції та ремонти на території рф. Інші джерела побоюються, що GE перестане постачати оригінальні запчастини, аналогів яких у росії не існує.

Тим часом на росії євро б’є півторамісячний рекорд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram