Новини
13 Червня 2023
311

На росії євро б’є півторамісячний рекорд

Американська валюта також укріплюється

Євро і долар активно зміцнюються на московській біржі у вівторок вранці, і це починає викликати тривогу в експертів, повідомляє російський “Интерфакс”.

Євро зріс вище 90 руб. уперше за півтора місяця — з 28 квітня. Долар торгується у напрямку до 84 руб.

“Дуже непокоїть рубль. У п’ятницю падіння рубля припинилося на жорсткій риториці Банку росії, який погрожує підвищити ставку. Однак сьогодні девальваційні процеси відновилися. З ранку російська валюта втрачала до долара близько 0,7%. Пара “долар-рубль” наближається до межі 83,5 руб./$1. Якщо її буде пробито, то парі відкриється дорога на 90 руб./$1″, — заявив керівник відділу інвестиційного консультування “Алор Брокер” Олексій Антонов.

Причини падіння рубля експерти шукають у тенденціях у зоні євро.

“російська валюта демонструє найбільшу слабкість щодо європейської у зв’язку з силою останньої на Forex перед очікуваним цього тижня підвищенням відсоткових ставок ЄЦБ”, — зазначає аналітик ІК “Велес Капітал” Олена Кожухова.

Водночас рубль дешевшає і до китайського юаня.

“рубль сьогодні вранці на московській біржі повернувся до зниження і дешевшає і до китайського юаня”, — зазначає Кожухова.

Ще одну причину ослаблення рубля називає російське агентство “РБК”. Ця тенденція відзначається на тлі різкого зниження цін на нафту в понеділок.

“російська валюта дешевшає на тлі слабкості на ринку нафти. У понеділок котирування Brent обвалилися на 3,94%, до $71,84 за барель на повідомленні про те, що Goldman Sachs втретє поспіль знизив прогнози цін на нафту. Оцінку щодо Brent знижено з $95 до $86 за барель, щодо WTI – з $89 до $81 за барель”, — ідеться в повідомленні.

Спостерігається надлишок пропозиції нафти в країнах, на які накладено санкції, — зокрема, в ірані, Венесуелі та росії.

Нагадаємо, українці все більше роблять заощадження у національній валюті.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram