Новини
30 Травня 2022
652

Мінцифри запустило віртуальний центр Дія.Бізнес

Це “гаряча лінія” для українських переселенців за кордоном

Міністерство цифрової трансформації запустило інноваційний формат “гарячої лінії” — віртуальний центр Дія.Бізнес. Він покликаний допомагати українським переселенцям за кордоном вирішувати низку питань із документами, повідомила пресслужба Мінцифри.

Тепер українські переселенці, які перебувають у країнах Європи, зможуть дистанційно та оперативно отримати всю інформацію про:

• отримання статусу тимчасового захисту або інші правові підстави перебування на території іншої держави;

• допомогу з житлом і ресурсами підтримки з працевлаштування для українців;

• ведення бізнесу в 7 країнах ЄС (Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині) та згодом зробити релокейт в Україну.

Наразі під час пілотного проєкту фахівці центрів Дія.Бізнес консультуватимуть українців у Польщі, Болгарії, Чехії, Словаччині, Словенії, Литві та Німеччині.

Запити з інших країн Європейського Союзу готуватимуться індивідуально. Центр також надаватиме відповідні консультації внутрішньо переміщеним особам в Україні.

Отримати безплатну консультацію можна за наступними номерами телефонів:

• 080 033 31 83 (дзвінки безоплатні на території України);

• +48 22 266 22 75 (міжнародний номер для дзвінків із території країн ЄС, плата за дзвінки стягується відповідно до тарифних умов оператора).

Цей проєкт ініційований командами Офісу з розвитку підприємництва та експорту й Дія.Бізнес та втілюється ГО “Консультаційний центр підтримки малого та середнього бізнесу” за сприяння “Проєкту підтримки Дії”, що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Нагадаємо, що у Давосі було представлено план економічної перемоги України. Його презентувала міністр економіки України Юлія Свириденко.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram