Новини
22 Грудня 2020
914

Мінцифри запустило платформу української IT-екосистеми

На 360 Tech Ecosystem Overview можна знайти детальну інформацію про українські IT-компанії та стартапи

Для того, щоб наочно показати потужність української IT-екосистеми, зробити її видимою, вимірюваною та дієвою, Міністерство цифрової трансформації України сьогодні запустило унікальну платформу 360 Tech Ecosystem Overview, повідомляється на сайті відомства.

Згідно з інформацією, 360 Tech Ecosystem Overview — це онлайн-портал для пошуку бізнес-інформації про ІТ-компанії, людей, інвесторів та загалом всієї технологічної екосистеми України.

Зібрана інформація містить дані про поточний розвиток ІТ-компаній, інформацію про засновників та осіб на керівних посадах, класифікацію компаній за індустріями, інвестиції та фінансування, злиття й поглинання, новини компаній та тенденції в галузі.

“Ми поставили перед собою ціль за три роки вдвічі збільшити частку ВВП ІТ-сектору в Україні до 10%. І впевнено рухаємось у цьому напрямку. Зокрема, сьогодні запустили платформу, яка відкриває нові можливості для ринку та дозволить ефективніше взаємодіяти й розвиватись всім учасникам технологічної екосистеми”, — зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Платформа створена за ініціативи Мінцифри, Інтернет-асоціації України та Ukrainian Bridge. У рамках проекту були об’єднані вже наявні бази від USF, DOU, LIFT99, We_Challenge, Center42, UNIT.City та інші.

Технологічні партнери проекту — хмарний оператор GigaCloud, який надав технічні ресурси для розміщення онлайн-платформи, та компанія Sannacode, яка допомогла втілити проект у життя.

Платформа буде постійно оновлюватись і наповнюватись новими проектами. До квітня 2021 року портал буде повністю заповнений.

Нагадаємо, десятки білоруських IT-компаній переїхали до України завдяки проєкту “IT Relocate Білорусь”, який реалізується командою Міністерства цифрової трансформації за підтримки президента Володимира Зеленського. Фахівці з сусідньої країни отримають можливість працювати за спрощеною системою оформлення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram