Новини
28 Квітня 2021
752

Мінцифри: На “Дії” можна буде автоматично відкрити ФОП без участі чиновника

Тепер на відкриття власного бізнесу потрібно 10-15 хвилин

На порталі “Дія” можна буде зареєструвати ФОП автоматично, без участі держреєстратора. Уряд ухвалив постанову, яку Міністерство та комітет цифрової трансформації розробила разом із Міністерством юстиції, повідомляє пресслужба Мінцифри.

Торік портал “Дія” запустив найшвидшу реєстрацію ФОП онлайн. Зараз власний бізнес можна відкрити за 10-15 хв. За цей час більше ніж 120 тис. ФОП були відкриті через “Дію”, а 320 тис. осіб скористалися послугами для ФОП.

“Зовсім скоро ФОП можна буде відкрити ще швидше завдяки постанові “Про реалізацію експериментального проєкту щодо державної реєстрації фізичної особи підприємцем в автоматичному режимі”, яку сьогодні ухвалив Кабмін. Послуга буде доступною після презентації на Diia Summit, яка відбудеться у травні”, — зазначають у відомстві.

За словами віцепрем’єр-міністра — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, весь процес відкриття ФОП буде проходити без участі чиновника. Заявка надійде до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань для проведення держреєстрації ФОП.

Також у планах — зробити всі послуги для ФОП повністю автоматичними.

“Автоматична реєстрація ФОП зменшить адміністративне навантаження на реєстраторів і скоротить тривалість реєстраційної процедури. Це буде найзручніша та швидка послуга для бізнесу без черг у держорганах і без корупції. Це наша візія. Зрештою всі державні послуги мають ставати автоматичними та виключати людське втручання”, — зазначив Федоров.

Нагадаємо, Національний банк України не стягуватиме з банків комісію за проведення операцій у системі електронних платежів, пов’язаних із наданням держдопомоги під час посиленого карантину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram