Новини
25 Травня 2021
603

Мінагрополітики: Право на безплатні 2 гектари має кожен українець

У міністерстві зазначають, що закони, ухвалені під час земельної реформи, не скасовують цю можливість

Земельна реформа в Україні не скасовує право українців на отримання безплатних 2 га землі на будівництво будинку і ведення особистого сільського господарства. Про це на пресконференції повідомив міністр аграрної політики й продовольства Роман Лещенко, пише УНІАН.

Міністр спростував інформацію про те, що закони, ухвалені під час земельної реформи, скасовують це право.

“У чинному законодавстві зберігається право на отримання безплатних 2 га. Закони, схвалені для земельної реформи, це право не скасовують”, — сказав він.

При цьому Лещенко уточнив, що закон про земельну децентралізацію №2194 встановлює запобіжники — питання про приватизацію землі, переданої в комунальну власність, буде вирішуватися більшістю голосів територіальної громади.

Водночас глава Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики Микола Сольський зазначив, що на практиці це право складно реалізувати.

“У нашій країні десятки мільйонів людей…Якщо кожному дати — всі отримають менше сотки… Але шанси є (отримати 2 га — Ред.)”, — зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада України схвалила в цілому законопроєкт про внесення змін до Земельного кодексу України та Закону України “Про оренду землі” щодо продажу на електронних аукціонах земельних ділянок, що перебувають у державній і комунальній власності, або прав на них.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram