Новини
19 Серпня 2021
489

Мілленіали та мандрівники із дітьми врятують туристичний ринок після пандемії

71% зумерів і мілленіалів з країн, що розвиваються планують збільшити витрати на подорожі у 2021 році

У 2020 році ринок міжнародного туризму впав на 75%, а на його повне відновлення може піти не менше п’яти років, йдеться в доповіді дослідницької компанії Euromonitor International. Найбільше поколінь внутрішніми напрямками подорожують мілленіали.

Для доповіді Euromonitor International опитала приблизно по 1 тис. осіб у 40 країнах світу. Ось яких висновків дійшли дослідники.

• В Європі поїздки всередині регіону у 2021 році зробили 78% мілленіалів, а поїздки за кордон — 45%. В Азійсько-Тихоокеанському регіоні співвідношення виявилося таким — 80% і 41%, на Близькому Сході — 82% і 44%, в США — 61% і 39%.

• 71% зумерів і мілленіалів з країн, що розвиваються планують збільшити витрати на подорожі у 2021 році. Такий самий намір висловили 63% зумерів і мілленіалів із розвинених країн.

• Світовому туризму допоможуть відновитися забезпечені мандрівники й туристи із сім’ями. За даними опитування, люди з річним заробітком не менше $100 тис. частіше вважають за краще подорожувати з партнером або чоловіком, ніж поодинці.

• Люди із сім’ями планують у 2021 році відновити поїздки з подружжям і дітьми.
На пандемійному туристичному ринку зріс рівень цифровізації. Під час карантину люди витрачали гроші на віртуальні подорожі, а після зняття обмежень стали планувати поїздки через додатки.

• Китай став лідером із цифровізації туризму — у 2021 році 56% китайців бронювали поїздки через смартфон. За Китаєм йдуть В’єтнам і Саудівська Аравія.

• Туристи із розвинених країн менше користуються додатками для організації поїздок. Серед опитаних у Німеччині, Бельгії та Великій Британії таких виявилося менш як 20%.

Експерти вважають, що сервіси для подорожей стануть популярнішими, якщо будуть розвивати персоналізовані пропозиції, штучний інтелект і аналіз big data.

Нагадаємо, кількість туристів в Україну зросла на 9%. Більшість іноземців, які відвідали Україну, — європейці, на другому місці — представники країн Азійського регіону.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram