Новини
18 Серпня 2021
699

Держтуризму: Кількість іноземних туристів за перше півріччя зросла на 9%

Своєю чергою українці на 15% більше виїжджають за кордон, ніж торік

Кількість туристів в Україну зросла на 9%. Більшість іноземців, які відвідали Україну, — європейці, на другому місці — представники країн Азійського регіону, повідомляє Державне агентство розвитку туризму України на своїй сторінці в Facebook.

За перше півріччя 2021 року Україну відвідали 1,42 млн іноземних туристів, що на 9% більше, ніж у другому півріччі 2020-го.

Зазначений показник на 31% менше проти аналогічного періоду минулого року (коли Україну відвідали 2 млн іноземців) і на 75% менше показника аналогічного періоду 2019 року (6 млн туристів).

“70% іноземців, які відвідали Україну, — європейці (на 10% менше торішнього показника), 24% — представники країн Азійського регіону (на 8% більше, ніж у 2020 році), 2,8% приїхали з Північної Америки та лише 1,7% — громадяни Африканського континенту”, — йдеться у повідомленні.

У першому півріччі 2021 року українці на 15% більше виїжджають за кордон, ніж торік. Всього виїхало 5,7 млн громадян України. Традиційними туристичними напрямками залишаються такі країни, як Туреччина (774 тис.) і Єгипет (кількість туристів зросла на 88% і досягає 705 тис.).

На таку статистику вплинули карантинні обмеження держав, правила в’їзду в ту чи іншу країну, а також ситуація з поширенням коронавірусу, резюмували в Агентстві.

З’явилися нові туристичні центри, куди починають їхати все більше українців, наприклад, Домініканська Республіка — зростання на 238% і становить 35 тис. туристів, що на 5 тис. осіб більше, ніж тих, які відвідали Болгарію за аналогічний період.

Серед інших країн: Катар (11,5 тис.), Мальдіви (10 тис. відвідувачів, що дорівнює кількості українців до Франції за той самий період), Танзанія (7 тис.), Шрі-Ланка (2,5 тис.) тощо.

Нагадаємо, для українських громадян наразі відкриті кордони 124 країн світу. Серед них 26 європейських, плюс Велика Британія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram