Новини
19 Квітня 2019
1 791

Микола Злочевський купує британську газову компанію

“Астроінвест-Україна”, яку купує Burisma Holdings Limited, належить британській Cadogan Petroleum

Фото: Wikipedia/Svetlana.pashko

Антимонопольний комітет України (АМКУ) погодив компанії Burisma Holdings Limited (Кіпр) покупку більш 50% в ТОВ “Астроінвест-Україна” (Зіньків Полтавської обл.), йдеться на сайті АМКУ.

Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” прес-секретар АМКУ Олексій Ткачук, відповідне рішення прийнято на засіданні комітету в четвер.

За інформацією агентства, “Астроінвест-Україна” займається постачанням газу в Україну з 2006 р. Компанія  належить британській Cadogan Petroleum, акції якої котируються на Лондонській фондовій біржі.

У 2014-2016 рр. “Астроінвест-Україна” також займалася імпортом газу в Україну з ЄС. Компанія налагодила тісну співпрацю з компаніями-резидентами Німеччини, Швейцарії та Польщі.

Burisma Group здійснює розвідку, видобуток, виконання сервісних послуг і реалізацію вуглеводнів. Бенефіціаром групи є Микола Злочевський. Групі підконтрольні “Еско-Північ”, “Куб-Газ”, “Парі”, “Перша українська нафтогазова компанія”, “Сістемойлінжінірінг”, “Надрагаз”, “Алдеа-Україна”, “Бурісма Сервіс”, “Технокомсервіс”, “Надрагазвидобування”, “Газойлінвест” і “Нафтогазопромислова геологія”.

Нагадаємо, Державна служба геології та надр виставила на продаж через систему ProZorro ділянки з покладами нафти та газу розташованих в трьох областях України. Електронний аукціон відбудеться 18 червня поточного року, повідомила прес-служба державної установи.

Також, на початку квітня НАК “Нафтогаз України” і Державне експортне кредитне агентство Китаю Sinosure уклали меморандум щодо надання групі страхової квоти на $1 млрд. Це дозволить залучити боргове фінансування і прямі інвестиції з КНР в межах цієї суми.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram