Новини
25 Липня 2019
803

Мережа коворкінгів WeWork готується до проведення IPO

Компанія має намір продати акції на $3,5 млрд

Мережа коворкінгів WeWork запланувала провести IPO у вересні 2019 р., яке може стати в цьому році другим за величиною після Uber, пише The Wall Street Journal з посиланням на достовірні джерела.

Компанія має намір продати акції на $3,5 млрд, однак сума ще може бути переглянута.

Як зазначає видання, швидше за все керівництво WeWork хоче провести IPO раніше, в тому числі тому, що зараз фондовий ринок США торгується поблизу рекордних показників і це довго не триватиме. У WeWork відмовилися від коментарів.

До того ж, за інформацією WSJ, засновник і найбільший акціонер WeWork Адам Нойман вивів велику суму зі своєї частки в компанії. Йдеться про $700 млн.

Частина цих грошей, як пише видання, бізнесмен перетворив в позики WeWork. Кредиторами в таких випадках виявилися інші компанії, підконтрольні Нойману. В результаті однієї з таких угод борг компанії найближчим часом може зрости на $3-4 млрд ще до початку IPO.

“За дев’ять років, що існує WeWork, засновник мережі коворкінгів кілька разів втрачав частини акцій в ході раундів зовнішнього фінансування. Це призвело до розмиття його частки”, – повідомляє видання.

Таким чином, як випливає з розслідування WSJ, підприємець реінвестував гроші, які вивів з компанії, в можливість збільшити свою частку в WeWork через реалізацію опціонів. Це означає, що Нойман скористався своїм правом купити частину акцій мережі. Виходить, що бізнесмен вірить в подальше зростання свого бізнесу, раз вклав зароблені гроші у власну компанію.

Як відомо, WeWork надала конфіденційні документи в Комісію з цінних паперів і бірж США для первинного публічного розміщення акцій ще у квітні цього року. Загалом з моменту заснування у 2010 році WeWork залучила $8,4 млрд інвестицій. У січні 2019 року оцінювалася в $47 млрд.

Раніше Investory News писали про cтартап Selina, що будує хостел-коворкінги для фрілансерів по всьому світу, отримав $100 млн фінансування. Загалом компанію оцінили у $850 млн. При цьому співзасновник і гендиректор Selina Рафаель Мусері очікує, що вартість компанії досягне $1 млрд до наступного раунду фінансування.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram