Новини
26 Квітня 2019
816

Стартап Selina залучив $100 млн

Тепер хостел-коворкінг для фрілансерів розширить свою географію та стане ще комфортнішим для роботи і відпочинку

Фото: Selina

Стартап Selina, який будує хостел-коворкінги для фрілансерів по всьому світу, отримав $100 млн фінансування, повідомляє видання TechCrucnch.

За даними видання, компанію оцінили у $850 млн. Співзасновник і генеральний директор Selina Рафаель Мусері очікує, що вартість компанії досягне $1 млрд до наступного раунду фінансування.

Загальний обсяг інвестицій склав $225 млн. Очолив раунд Фонд радянського емігранта Леоніда Блаватника Access Industries, а іншими інвесторами стали Grupo Wiese і Colony Latam Partners.

На додаток до фінансування Selina отримала близько $300 млн в рамках партнерських відносин з країнами, де будуть будуватися хостели. Мусері зазначив, що компанія в основному орендує будівлі, тому частина цих внесків надійшла від власників нерухомості на ремонт приміщень, в яких буде працювати Selina.

У 2019 р. Selina відкриє 35 об’єктів в США, Великобританії, Німеччини, Португалії, Греції, Ізраїлі, Аргентині, Бразилії та Мексиці. За оцінками Рафаеля Мусері, в цьому році в його хостелах переночують від 1,2 до 1,5 млн осіб, а ще 2 млн використовують їх для корпоративів.

“Більшість відвідувачів залишаються на 2-3 дня, але іноді перебування розтягується на 1-2 місяці”, – розповів Мусері.

Фото: Selina

Стартап Selina заснований у 2015 р. Засновники Рафаель Мусері і Даніель Рудасевській тоді жили в Панамі, а офіс компанії знаходився в Нью-Йорку. Теперь вони переїжджають до Лондона.

Примітно, що засновник WeWork, робочого простору для коворкінгу, Адам Нейман насправді є інвестором в Selina, оскільки брав участь в попередньому раунді в $95 млн.

За великої конкуренціі Selina продовжує розвивати свій бізнес не лише як проживання в різних міських і екзотичних місцях, але і як місце, куди можна відправитися на відпочинок. І це – одна з причин, чому компанія залучила таке фінансування.

“Ми вважаємо, що орієнтація Selina на створення глобальної платформи гостинності для людей, які працюють віддалено, змінить спосіб, яким вони живуть, працюють, грають, вчаться і відпочивають”, – заявив Лінкольн Бенет з Access Industries.

Мусері сказав, що сьогодні близько 80% мандрівників чи фрілансерів зупиняються на 2,5-3 дня, хоча буває на два тижні, а то й два місяці.

“Середній вік жителів Selina становить від 25 до 35 років, але, знову ж таки, діапазон досить широкий: деякі подорожують не індивідуально, а групами друзів або сім’ями”, – розповідають в комапнії.

До речі, Investory News підготували цікаву добірку “Екзотичні куточки світу”, де можна не лише помилуватись чудовими краєвидами, а й дізнатися про вартість відпочинку там.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram