Новини
18 Вересня 2019
722

Менше тиску: Верховна Рада декриміналізувала фіктивне підприємництво

Законопроект №1080 підтримано у другому читанні

Верховна Рада України ухвалила закон “Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес”. За це рішення проголосували 347 народних депутатів, повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Згідно з документом передбачається внесення зміни до Кримінального кодексу України. А саме – виключення статті 205 про фіктивне підприємництво, яка передбачає кримінальну відповідальність за створення або придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення заборонених видів діяльності.

Також документом підвищується розмір сум податків, зборів та інших обов’язкових платежів, які не надійшли до бюджету, для встановлення наявності ознак складів кримінальних злочинів, передбачених статтею 212 ККУ.

Зазначається, що у першому читанні Рада прийняла цей законопроект 10 вересня 2019 року.

Раніше Investory News писали, що згідно з результатами опитування понад 100 керівників найбільших міжнародних та українських компаній щодо індексу інвестиційної привабливості України, майже 57% опитуваних підприємців незадоволені інвестиційним кліматом, тоді як наприкінці 2018 року таких було лише 40%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram